Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U padu iranskoga vojnog zrakoplova koji se u ponedjeljak srušio neposredno nakon polijetanja s teheranskog aerodroma poginulo je 36 osoba, a dvije su preživjele, objavila je državna televizija.


Isprva je bilo objavljeno da je poginulo svih 38 osoba u avionu. "Dvojica pripadnika Revolucionarne garde ozlijeđena su i prebačena u bolnicu", kaže se u priopćenju koje objašnjava da je u avionu kojim se služi Revolucionarna garda bilo 30 pripadnika Garde i šestero članova posade.

Vezani članci Preživio stravičan pad zrakoplova u Pakistanu - 4 Čudom preživio pad zrakoplova u kojem je poginulo 97 ljudi: "Svi su plakali i molili. Uspio sam otkopčati pojas..." Snijeg u Teheranu poremetio svakodnevnicu - 6 Zbog obilnog snijega u Teheranu zatvorene škole, poremećen zračni promet

Nakon pada toga ruskog Antonova-74 stručnjaci su objavili kako je zračna sigurnost u Iranu na niskoj razini i u zadnjih nekoliko desetljeća dogodio se cijeli niz rušenja aviona, uglavnom ruske proizvodnje.

Iranska novinska agencija Mehr objavila je da je avion izgorio i da su trupla stradalih pougljenjena. Novinari blizu mjesta nesreće vidjeli su vozila hitne pomoći, ali snage sigurnosti nisu im dopuštale da priđu.