Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojne nesreće

Izvanredno stanje u Europi: Snježne oluje i lavine odnose živote, poginulo najmanje petero ljudi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Obilni snijeg uzrokovao je nesreće i rasprostranjene nestanke struje u Slovačkoj, Češkoj i Poljskoj, gdje su u subotu najmanje dvije osobe poginule u vremenskim nepogodama. Austrijska policija je objavila da je u tamošnjim lavinama stradalo najmanje troje ljudi.

U Cisiecu, na jugu Poljske u blizini granice sa Slovačkom, starija je žena umrla nakon što je u oluji stablo palo i teško oštetilo njezin dom.

Vatrogasci su pronašli umirovljenicu u kući, rekao je glasnogovornik vatrogasaca novinskoj agenciji PAP.

Žena je također poginula u blizini sjeverne luke Gdanjsk kada je njezin automobil udario u stablo, prema kanalu TVN24, koji je izvijestio o više od 140 prometnih nesreća povezanih s jakim snježnim padalinama i skliskim cestama.

Pročitajte i ovo Vjetar na Sljemenu Nalik morskim valovima VIDEO Nevjerojatni prizori sa Sljemena - jak vjetar nosi snijeg sa skijaške staze: "Ovo je samo za hrabre"

U sjevernoj Slovačkoj vlasti su proglasile "izvanredno stanje" u 27 općina, što dopušta posebne izvanredne mjere i ograničenja, izvijestila je novinska agencija TASR.

Nekoliko popularnih skijališta zatvoreno je za vikend.

Stanovnici regionalne prijestolnice Žiline i obližnjih gradova pozvani su da ne napuštaju svoje domove osim ako je to apsolutno neophodno.

Pročitajte i ovo Ilustracija troje ozlijeđenih Policija objavila detalje brutalnog napada: BMW-om vozili po skijaškoj stazi pa pretukli djelatnika zimske službe kad ih je odbio

U Češkoj su stabla koja su pala na dalekovode ostavila desetke tisuća kućanstava bez struje, izvijestila je novinska agencija ČTK.

U blizini mjesta Jablonné nad Orlicí, prema poljskoj granici, službe hitne pomoći morale su spašavati dvoje ozlijeđenih iz njihova automobila nakon što je na njega palo stablo.

Ilustracija Ilustracija - snijeg u Češkoj (Foto: Afp)

Lavine u Austriji odnose živote

Glasnogovornik policije Tirola rekao je da je jedan zaljubljenik u zimske sportove poginuo u subotu u lavini u Kaltenbachu. Po APA-i, riječ je o 17-godišnjem državljaninu Novog Zelanda.

U petak je poginuo 32-godišnji Kinez u skijalištu Soelden. Obojica su bili izvan skijaških staza.

U subotu ujutro pronađen je mrtav skijaš u susjednoj regiji Vorarlbergu. Riječ je o 50-godišnjaku, a poginuo je u lavini u dolini Kleinwalsertal, koja graniči s Njemačkom, po APA-i.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene