Nastavak drugog suđenja Zdravku, Zoranu i Mariju Mamiću te ostalim optuženima za izvlačenje novca iz Dinama opet će se morati odgoditi.


Ročište se treba održati u ponedjeljak, a obrana je ponovno od Visokog kaznenog suda zatražila da se suđenje preseli iz Osijeka u Zagreb.

Kao jedan od razloga navode i da je pokrenut kazneni postupak protiv trojice osječkih sudaca koje je prokazao Zdravko Mamić, a sad će mu suditi suci koji su kolege prokazanih sudaca. Spominju i troškove puta u Osijek.

Zdravko Mamić Odgođeno suđenje braći Mamić: Poznato i kada bi ponovno trebali stati pred suca

Darko Krušlin s odvjetnikom Ljubom Pavasovićem Nastavlja se Mamićeva "reforma pravosuđa": Odbijena žalba suca kojeg je optužio za korupciju

"Prema zakonu o sudovima kad se odluči da se prenese nadležnost na neki drugi sud onda se troškovi snose iz državnog proračuna, znači RH će plaćati te troškove, dosadašnji troškovi. To su troškovi putovanja, troškovi izbivanja iz pisarnice, znači dosad su ti troškovi gdje suđenje nije ni krenulo negdje otprilike oko 30 tisuća eura bez odvjetničke naknade", rekla je Ksenija Vržina, odvjetnica Nikkyja Arthura Vuksana. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju