Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koruptivna kaznena djela

Velika akcija USKOK-a! U tijeku su uhićenja, pod istragom više od 40 ljudi, navodno i neki policajci i djelatnici Ministarstva gospodarstva

U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji. Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena je 41 osoba.

PU varaždinska u koordinaciji s USKOK-om provodi uhićenja i hitne dokazne radnje. Kako je poručio USKOK, navedene radnje provode se na području više županija u odnosu na više desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

Pročitajte i ovo Policija uhićeni policajci i pročelnica USKOK objavio detalje zataškavanja prometne nesreće u kojoj je sudjelovao gradonačelnik Vrbovskog

Pročitajte i ovo Vojni tečaj - 3 30 dana Uvodi se obvezna vojna obuka? Otkriveno što bi učenike moglo dočekati nakon srednje škole

"Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PNUSKOK-a te policijskim službenicima više drugih policijskih uprava, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, na temelju naloga za pretrage koje je izdao Županijski sud u Zagrebu, započeli su u srijedu provođenje više dokaznih radnji pretraga osoba, domova i drugih prostora te osobnih vozila i poslovnih prostorija kod većeg broja osoba osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti", objavila je PU varaždinska. 

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena je 41 osoba s prebivalištima na širem području Hrvatske.

Pročitajte i ovo Odvjetnici Mate Matić i Dubravka Krklec nakon stravičnog požara VIDEO Odvjetnici otkrili za što se tereti Bedu: "Ovo je nešto neobično..."

Radi se o sumnji u izdavanje lovačkih uvjerenja bez da su oni koji su ih tražili doista prošli i potrebne provjere. Koliko su mita za to plaćali za sada nam nije potvrđeno.

Sve je započelo prije godinu dana kada je policija upala u privatno lovačko učilište  u Zagorju. Vlasnik nije tada uhićen, ali mu je oduzeta poslovna dokumentacija. Priveden je jutros. 

USKOK je ispitao i članove njegove komisije koja je provodila ispite za lovačke dozvole. Među njima su navodno neki policijski službenici, kao i djelatnici Ministarstva gospodarstva. Ni oni ranije nisu lišeni slobode, već su danas privedeni, otkriva N1.

Zainteresirani kandidati interesirali bi se preko posrednika za polaganje lovačkih ispita. Predavanja su im organizirana u učilištu u Zagorju, te su za to plaćali po 100 eura. No, tečaja nije ni bilo. 

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osobe koje su uhićene bit će predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok će kaznena prijava biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene