Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dali im fotoaparate

DRUGAČIJI POGLED NA STVARNOST Život u izbjeglištvu iz perspektive sirijske djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 63 mjesta diljem Libanona od listopada 2013. do lipnja 2014. godine i održali edukaciju o fotografiranju te djeci dali da sami fotografiraju ono što nađu zanimljivim.

500 sirijske djece iz Libanona u dobi od sedam do dvanaest godina dobilo je fotoaparate kako i snimili život u izbjeglištvu iz njihove perspektive. Fotografije sirijske djece u izbjeglištvu u Libanonu dale su jedan sasvim novi pogled na stvarnost koju ispunjava izbjeglička kriza, piše The Independent.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija mentalno zdravlje pati Psihijatri zabrinuti za mlade: Pacijenti su sve mlađi, raste agresija, a kliničke slike su sve ozbiljnije Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka

Ovaj je projekt u suradnji s UNICEF-om organizirala nevladina udruga Zakira čije ime na arapskom znači 'sjećanje'. U okviru projekta 'Lahza 2' posjetili su 63 mjesta diljem Libanona od listopada 2013. do lipnja 2014. godine i održali edukaciju o fotografiranju te djeci dali da sami fotografiraju ono što nađu zanimljivim.

'Fotografije su nam pružile jedinstvenu priliku da zavirimo u svijet napuštene djece i to iz njihove perspektive', kazala je predstavnica UNICEF-a, Annamria Laurini.

'Ovo je iznimno važan projekt, važan za sve nas, da vidimo kroz oči djece izbjeglica, kako oni vide svoj život, svoju patnju i od kuda crpe snagu', dodala je Laurini.

'Fotografije govore same za sebe, djeca imaju jedinstven način na koji gledaju na svijet', kazao je organizator izložbe.

Fotografije možete pogledati OVDJE

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene