Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajina šuti

VIDEO Rusija izdala potjernice za dvojicom najviših ukrajinskih zapovjednika! Poznat uzrok požara u ruskoj rafineriji na Crnom moru

Napad dronom
Napad dronom Foto: Screenshot/Twitter
Regionalni guverner Venjamin Kondratjev tvrdi da je požar u rafineriji nafte Afipski izazvao dron, ali da je požar brzo ugašen.

Požar koji je buknuo u rafineriji nafte Afipski koja se nalazi u blizini crnomorske luke Novorosijka u Kranodarskoj regiji najvjerojatnije je uzrokovao dron, objavio je regionalni guverner Venjamin Kondratjev.

U poruci poslanoj na aplikaciji Telegram Kondratjev je dodao kako je požar brzo ugašen i kako nije bilo žrtava.

 

Nije odmah objavljeno tko je lansirao dron, ali Rusija je tijekom utrorka optužila Ukrajinu za povećan broj napada dronovima na njezin teritorij, uključujući i napade na Moskvu.

Pročitajte i ovo Ruski dobrovoljački korpus rat u Ukrajini Rusi na moru izveli nešto nestvarno, a partizani koji su napali ruski teritorij poručili Putinu: "Vidjet ćete nas opet!"

Pročitajte i ovo Ilustracija Napetosti rastu Ukrajina dronovima napala ruski brod u Crnom moru: Moskva tvrdi - bezuspješno

S druge strane, Ukrajina nikada javno ne preuzima odgovornost za napade na ruskom teritoriju ili na svom teritoriju koji je pod ruskom kontrolom.

Potjernice za ukrajinskim vojnim zapovjednicima

U isto vrijeme ruska državna novinska agencija RIA objavila je kako je rusko ministarstvo unutarnjih poslova izdalo potjernice za dvojicom najviših ukrajinskih vojnih zapovjednika, glavnim zapovjednikom ukrajinskih snaga Valerijem Zalužnim i general-pukovnikom kopnenih snaga Oleksandrom Sirskim.

Nije navedeno zbog čeka su potjernice izdane, a ukrajinska ih je strana ocijenila kao još jedan pokušaj demoraliziranja svojih snaga.

"Stavljanje psihološkom pritiska na zapovjednike koji se bore protiv neprijatelja koji je značajno jači kako u brou vojnika tako i oružja je besmisleno", prokomentirala je zamjenica ukrajinskog ministra obrane Hanna Maliar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene