Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u visinama

VIDEO Drama na letu: Turbulencija rasturila kabinu, ozlijeđeno 10 osoba, snimka pokazuje sav kaos

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U ekstremnoj turbulenciji koja je pogodila putnike i posadu zrakoplova na letu iz Luande u Angoli za Lisabon u četvrtak ozlijeđeno je 10 osoba.

Posljedice ekstremne turbulencije koja je pogodila putnike i posadu zrakoplova angolskog državnog zračnog prijevoznika TAAG Angola Airlines pojavile su se na društvenim mrežama i pokazuju kakav je kaos nastao u kabini aviona.

Obroci, čaše, boce, pladnjevi... nema što nije poletjelo kad je zrakoplov ušao u područje nestabilnih zračnih strujanja na letu iz Luande u Angoli za portugalsku prijestolnicu Lisabon u četvrtak.

Drama u pravom smislu riječi rezultirala je i time da je ozlijeđeno 10 osoba, piše observador.pt, a među njima su i dva člana posade, te je osam putnika potražilo liječničku pomoć. Mnogi su nakon slijetanja u lisabonsku zračnu luku pokazivali simptome tjeskobe.

Na snimci koja se širi društvenim mrežama mogu se vidjeti razbacane stvari te mrlje od hrane i pića po cijeloj kabini, pa i na stropu na kojem su napuknute i izbušene ploče, a dio je izvaljen iz ležišta.

TAAG je ustvrdio da su nepovoljni atmosferski uvjeti uzrokovali turbulencije koje su navodno nastale dok je zrakoplov letio iznad DR Konga i dodali da je u zračnu luku u Lisabon poslana hitna medicinska pomoć, a zrakoplov je sletio sedam sati i 18 minuta nakon polijetanja.

Pročitajte i ovo Turbulencije u zrakoplovu na letu i slavni glumac Panika u zraku: Putnici udarali glavama u spremište, krv na sjedalu, beba poletjela iz nosiljke

Pročitajte i ovo Ilustracija NAJMANJE 11 OZLIJEĐENIH Drama na letu za poznatu destinaciju: Avion uletio u turbulencije, putnici udarali glavom o strop i povraćali

Valja podsjetiti da je zrakoplovima TAAG-a jedno vrijeme bio zabranjen ulazak u europski zračni prostor zbog sigurnosnih razloga. Bilo je to u srpnju 2007. godine, a u travnju 2019. zabrana je u potpunosti ukinuta nakon brojnih povremenih popuštanja ograničenja.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene