Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Anđelka Milošević (24) umrla je u listopadu prošle godine. Njen otac do danas nije dobio nalaz obdukcije, a okolnosti u kojima je obdukcija provedena natjerale su ga da posumnja u nezakonitu trgovinu organima.


Dragiša Milošević iz Despotovca u Srbiji tvrdi kako su liječnici prilikom obdukcije ukrali i prodali organe njegove kćeri Anđelke koja je u listopadu prošle godine preminula zbog upale pluća i mozga, piše Kurir.

Vezani članci Lovro Kuščević (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) MIP zaprimio zahtjev DORH-a za dodatno skidanje imuniteta Kuščeviću Slika nije dostupna 'Dr. Frankensteinu' prijeti 171 godina zatvora

'Ne samo da još uvijek nisam dobio rezultate obdukcije već su njeno tijelo donijeli u kapelu na despotovačkom groblju. Tu se obdukcija po zakonu ne smije obavljati. Zbog toga sumnjam da je doktorska mafija napravila sve kako bi mojoj kćeri izvadila i odnijela organe', kažđe Milošević.

Neutješni otac kaže kako isprva ništa nije sumnjao zbog šoka nakon gubitka kćeri, no kako je s vremenom shvatio da nešto nije u redu. 'Kao prvo, nije mi jasno zašto su od trenutka smrti do preuzimanja tijelo moje kćeri čuvali policajci iz Despotovca? A na sve to ni nalaz obdukcije ne dobijem. Znam da mi on neće vratiti kćerku, ali moram saznati što se dogodilo', rekao je Milošević za Kurir.

>> Mladić (21): 'Prodajem bubreg za 50.000 eura zbog teške financijske situacije'

Pisao je sucu istrage, no tamo je dobio odgovor kako se čeka nalaz s Vojnomedicinske akademije. Zato se u njemu probudila sumnja u nezakonitu trgovinu organima.

'Miloševićeva kći umrla je prirodnom smrću, a ako on misli drugačije neka podnese prijavu. Tu nije bilo istrage i nema osumnjičenih, ali je tužitelj htio utvrditi što je dovelo do njene smrti pa smo krv preminule poslali na VMA', rekao je sudac istrage Zoran Petrović.

A zašto je obdukcija na tijelu Anđelke Milošević napravljena u kapeli lokalnog groblja, Petrović kaže kako u Despotovcu nema bolnice i da je kapela poslužila kao mjesto za obdukciju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook