Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbog sirije

Trump najavio sankcije Turskoj: "Uskoro ću potpisati uredbu, spreman sam brzo uništiti tursko gospodarstvo"

Donald Trump i Tayyip Erdogan (Foto: AFP)
Donald Trump i Tayyip Erdogan (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je najavio "skoro" potpisivanje uredbe o uvođenju sankcija turskim čelnicima, te naglasio da će zaustaviti pregovore o trgovinskom sporazumu i povećati carine na čelnik za pedeset posto, kao odgovor na ofenzivu Ankare na sjeveroistoku Sirije.

 

Pročitajte i ovo U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina? Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće"

"Uskoro ću potpisati uredbu o uvođenju sankcija protiv turskih čelnika i svake osobe koja pridonosi turskom destabiliziranju sjeveroistoka Sirije", naveo je američki predsjednik Donald Trump u priopćenju.

U njemu se ne navodi koje će osobe biti obuhvaćene, ali se naglašava da će uredba omogućiti Washingtonu "moćne dodatne sankcije" onima koji bi mogli biti uključeni u ozbiljna kršenja ljudskih prava, opstrukciju prekida vatre, te onemogućavanje raseljenima da se vrate kućama.

"Potpuno sam spreman brzo uništiti tursko gospodarstvo ako turski čelnici nastave tim opasnim i uništavajućim putem", dodao je.

Ponovio je i da će povući ostale američke vojnike iz Sirije, osim male skupine na jugu zemlje, te rekao da će oni biti preraspodijeljeni u druge dijelove regije kako bi nadzirali situaciju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene