Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaplijenili 10 mobitela i računala

Dokaz plana za bijeg: U bin Ladenovoj odjeći pronašli ušivenih 500 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubijeni Osama bin Laden bio je u svakom trenutku spreman na bijeg, ukoliko bi do njega stigla dojava da mu se ušlo u trag, piše ABC.

Pregledom njegove odjeće, otkriveno je kako je imao novac ušiven u podstavu, odnosno 500 eura ušivenih, prenosi ABC News. Američki obavještajci isto tako 'češljaju' podatke na 10 njegovih mobitela i 10 računala i 100 prijenosnih spremnika podataka. Sve to zaplijenjeno je u kompleksu u Abbottabadu, tijekom 40-minutne akcije, u kojoj su američki komandosi likvidirali vođu Al Kaide.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pune ruke posla za MUP Scene kao iz filma: Krijumčario migrante, pokušao pregaziti policajku, a zatim se dao u bijeg Ilustracija Bježao policiji Serijski prekršitelj tri puta posudio auto, svaki put mu ga oduzeli - pa i ovaj, posljednji

Mobitele i prijenosne spremnike podataka, najvjerojatnije su koristila dva bin Ladenova tekliča, doznaje ABC. Podaci u računalima pretražuju se koristeći ključne riječi poput 'eksplozivi' i 'vjenčanje' (koje se često koristi od strane Al Kaide za označavanje bombaškog napada).

'Ima puno toga što moramo pregledati, neke šifre još moramo razbiti i neke kodirane podatke. Sve to je na drugom jeziku, na arapskom pa imamo puno toga za proći prije nego otkrijemo što sve imamo. Zapamtite, i najmanji dio informacije može se pokazati ključnim', pojasnio je Mike Rodgers, šef odbora House Intelligence Committee.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene