Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srbija na nogama

Dojave o bombama u više od 70 škola: Učenici evakuirani, jake snage na terenu

Policija u Beogradu
Policija u Beogradu Foto: Robert Fajt/Cropix
Dojave o postavljenim bombama upućene su u ponedjeljak na adrese najmanje 75 škola u Srbiji, treći put u posljednja dva tjedna, niti mjesec dana nakon masovnog ubojstva početkom svibnja u beogradskoj osnovnoj školi.

Do devet sati jutros dojave o postavljenim bombama stigle su školama u Beogradu, Čačku, Gornjem Milanovcu, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Novom Sadu, Subotici i Apatinu.

Učenici iz tih škola su evakuirani, a policija je na teren uputila protudiverzijske ekipe i u tijeku su provjere, potvrdio je srbijanski MUP.

Pročitajte i ovo Dva prosvjeda u Srbiji - 4 Kultura nasilja Na ulicama Beograda dvije Srbije: "Ne samo da smo došli skupljati smeće za njima, nego da propagiramo potpuno drugačije vrijednosti"

Dopisnik RTS-a iz Kragujevca javio je, pozivajući se na policijske izvore, da su u svih šest škola dojave bile lažne.

Ovo je treći put u posljednja dva tjedna da škole dobivaju dojave o bombama - 17. svibnja bilo ih je više od sto u Beogradu, a 23. svibnja i u nekoliko škola u Novom Sadu.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Kontraprosvjed Reporterka Dnevnika Nove TV iz Beograda uoči velikog Vučićeva skupa: "Otkazuju se i sudska ročišta, premijere opera, čak se angažiraju i statisti"

Početkom svibnja u masovnoj pucnjavi 13-godišnji učenik ubio je u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio nastavnicu i još šestero učenika, od kojih je jedna djevojčica kasnije preminula u bolnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene