Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet provocira u svom stilu

Dodik: Srbima se u II. svjetskom ratu zbog naivnosti dogodio Jasenovac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti srpskog entiteta u Bosni i Hercegovini u nedjelju su u Donjoj Gradini organizirale posebno obilježavanje obljetnice proboja zatočenika iz koncentracijskog logora Jasenovac, rabeći pri tom znanstveno osporenu tvrdnju kako kako je u tom ustaškom logoru ubijeno više od 700 tisuća ljudi.

Komemoraciji u Donjoj Gradini na bosanskohercegovačkoj obali Save, gdje je bilo jedno od mjesta na kojima su ubijani logoraši iz Jasenovca, uz predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika te gotovo sve značajnije entitetske dužnosnike, nazočili su i predsjednik vlade Srbije Mirko Cvetković te izraelski ministar turizma Stas Misezhnikov.

Dodik je u svom govoru u Donjoj Gradini potencirao tvrdnju kako najodgovorniji za zločine u Jasenovcu nikada nisu odgovarali jer je režim u bivšoj Jugoslaviji, po njegovim tvrdnjama, 'minimizirao žrtve i time suučestvovao u zločinu'.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Milorad Dodik Brz odgovor Dodikov sin o tome da je dobio hrvatsko državljanstvo: "Vidim da sam postao hrvatski državljanin..."

>> Josipović u Jasenovcu: U našim udžbenicima nije napisana puna istina o II. svj. ratu!

'Srpski narod je narod mira koji je u Drugom svjetskom ratu bio naivan i dozvolio pokolj nad sobom u naivnom uvjerenju da se zločin tih razmjera ne može desiti', izjavio je Dodik.

Izraelski ministar turizma Misezhnikov kazao je pak kako antisemitizam, totalitarizam, nasilje i teror nisu pojave koje su nestale, već ponovo predstavljaju prijeteći mač nad glavom slobodnog svijeta.  'Pouka Drugog svjetskog rata jest da mirotvorni ustupci i slabost u odnosu na takve pojave vode genocidu", kazao je Misezhnikov.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene