Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vučić htio izbjeći protokol

Dodik: "Srbi i Hrvati su imali tešku prošlost. I jedni i drugi zaslužuju bolju budućnost. Odluka Zagreba je neprihvatljiva''

Milorad Dodik
Milorad Dodik Foto: DNEVNIK.hr
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je u nedjelju neprihvatljivom i lošom po buduće odnose dva naroda odluku vlasti Republike Hrvatske o zabrani dolaska srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću u Jasenovac.

"Srbi i Hrvati su imali tešku prošlost. I jedni i drugi zaslužuju bolju budućnost. Ovako kako su postupile hrvatske vlasti nije zalog takve budućnosti", rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Hrvatska vlada nije u nedjelju dopustila privatni posjet srbijanskog predsjednika Jasenovcu jer nije bio najavljen i pripremljen.

Pročitajte i ovo Nikola Selaković VUČIĆEV ''PRIVATAN'' POSJET Selaković odgovorio hrvatskom kolegi: ''Nije istina da najavljuju kada dolaze i prelaze granicu''

"Regionalna suradnja i dobrosusjedski odnosi ne grade se zabranama već pruženom rukom. Zato je odluka hrvatskih vlasti neprihvatljiva i neshvatljiva", rekao je čelnik bosanskohercegovačkih Srba.

Dodao je kako je Vučić prvi predsjednik Srbije koji je u svom mandatu izrazio želju položiti vijenac u Јasenovcu, te da je u toj namjeri zaustavljen.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić NAKON ''OTKAZANOG'' POSJETA Vučić hrvatskim vlastima: "Samo vi radite svoj posao!"

Vučić je planirao uz Jasenovac posjetiti i Pakrac, te je o tome usmeno izvijestio čelnika SDSS-a Milorada Pupovca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene