Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski umirovljenik ostao je iznenađen kada je saznao da je izravno povezan s prvom ženom Evom.


DNK testiranjem otkriveno je da njegovo obiteljsko stablo seže sve u vrijeme kada je živjela prva žena, 190.000 godina unazad. Ian Kinnaird, DNK testiranjem otkrio je da njegovo obiteljsko stablo kreće od prve žene koja je živjela prije 190.000 godina. On posjeduje gen, L1B1, koji potječe iz drevne Afričke loze koja nikada prije nije bila pronađena u zapadnoj Europi.

Vezani članci Naslovnica knjige DNK Zastrašujuća, izvanredna i napeta priča začinjena autoričinim ironičnim humorom osvojit će vas na prvu Duo Kamikazete Nazivaju se opravdano "ludim Slovenkama", a ranije su najavile nešto neviđeno: Nisu lagale, izvele su čudo!

Istraživački tim, koji je provodio testiranje izjavio je da je Ian pravi 'unuk crne Eve'. Povjesničar Alistar Moffat zajedno s genetičarom Jamesom Wilsonom sudjelovao je u provođenju ovog istraživanja.

>> Turci posjeduju Bibliju u kojoj je Isus prorekao dolazak Muhameda

G. Moffat je izjavio, da je ovo zapanjujući rezultat koji svjedoči kako je Ian mogao biti u Edenskom vrtu: 'To je još jedan dokaz da anglo-saksonski protestanti potječu od crne Eve, majke svih nas. Ovakva povezanost dosad se pronalazila na području Senegala, ali nikada nije u sjeverozapadnoj Europi.'

Umirovljeni profesor John O'Groats, dodao je: 'Čini mi se da Ian nosi gen iz zapadne Afrike koji je na ovo područje stigao preko trgovaca robljem.'

>> Biblija je starija nego se mislilo

Ian posjeduje mitohondrijski DNK koje se prenosi majčinom stranom, star je 30.000 godina i od prvotnog gena Eve razlikuje se samo u dvije genetske mutacije. Što predstavlja veliku razliku s obzirom na druge ljude, jer se kod njih uočila mutacija ukupno 200 gena.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.