Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Pokušao ubiti curu jer su mu prijatelji slagali da ima AIDS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedamnaestogodišnji Edward Bell izlazio je nekoliko tjedana s 15-godišnjom djevojkom, kada je načuo glasine kako ona ima AIDS. Šokiran spoznajom, 19. prosinca 2006. odlučio je kako će nešto poduzeti. Naoružan velikim kuhinjskim nožem, sa prijeteljem, Jamesom Gallowayem, odveo je djevojku u šetnju u prirodni rezervat kod Hertforda.

Tužiteljica Anna Evans kaže kako se djevojka sjeća napada nožem i svjetla mobitela u pozadini.

Pročitajte i ovo Ilustracija KBC Split Muškarac napadnut nožem u Splitu, policija privela dvije osobe Ilustracija Užas u Beogradu Užas u susjedstvu: Tri krvava okršaja noževima u nekoliko sati, jedan muškarac izboden na smrt

- Bell joj je predložio da je snima dok je lagano udara štapom. Ona je bila uvjerena kako je sve samo šala. Pristala je, a Bellov prijatelj upotrijebio je njezinu jaknu kako bi joj zavezao ruke i stavio povez preko očiju. Čim su joj stavili povez, osjetila je udarac. Bell ju je počeo napadati nožem', rekla je Anna Evans.

Zadao joj je višestruke rane po licu, vratu, leđima i rukama i probo joj pluća. Djevojku su ostavili u šumi. Samo čudom preživjela je napad i dočekala hitnu.

Bell se sam prijavio policiji. U postaju je došao s krvavim rukama i tragovima na jakni. Tvrdio je da je čuo glasove koji su mu rekli da izbode djevojku. 

Priznao je pokušaj ubojstva. Psihijatar je zaključio da boluje od šizofrenije pa je odveden u bolnicu.

James Galloway optužen je zbog sudjelovanja u zločinu. On je, naime mobitelom osvjetljavao Bellu žrtvu tijekom napada. 

Ako ikada bude pušten iz bolnice Bella očekuje stroga zatvorska kazna.

Suđenje je počelo prošle godine, ali je i prekinuto nakon što je Bell dao iskaz koji se nije podudarao s njegovom prvotnom izjavom policiji.

Sudac je zaključio kako nije pošteno započeti novo suđenje dok Bell ne bude želio surađivati.

'Ovo je nevjerojatan slučaj. Izbo si djevojku nožem i ostavio je da umre. To je stravičan čin', rekao je Bellu sudac Michael Baker.

Djevojka, koja je izjavila da je mladiće čula da se smiju dok su odlazili, nakon napada je imala nekoliko plastičnih operacija. Još uvijek ima noćne more, ne vjeruje ljudima, a zbog ožiljaka odbija nositi ljetnu odjeću. 

Njezina majka kaže kako se mnogo promijenila.

'Moja kći nikad nije imala nikakvu spolno prenosivu bolest. Sve je bila samo loša šala. Bell mi se činio dobar, dolazio je iz dobre obitelji', rekla je majka.

Policija je izjavila kako su testovi pokazali da je Bell za vrijeme napada bio pod utjecajem marihuane.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene