Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnički nemar

Djevojka umrla nakon što su joj liječnici rekli da 'boluje od ljubavi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna 15-godišnja djevojka umrla je od tuberkuloze nakon što su liječnici opetovano postavljali pogrešnu dijagnozu - tvrdili su da 'boluje od ljubavi'.

Alina Sarag iz Birminghama umrla je u siječnju prošle godine nakon što je obiteljski liječnik njene zdravstvene probleme pripisao psihičkom poremećaju. Alinin otac ispričao je kako su njegovoj kćeri savjetovali psihijatrijsku pomoć, pa čak i duhovnog iscjelitelja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sramota Trudnica izgubila bebu zbog nevjerojatne pogreške liječnika Problemi u zdravstvu - 5 Kriza u zdravstvu Ministar spominje mjere i modele, ali pacijenti su zabrinuti: "Moje liječnice tri godine neće biti, pročitao sam na vratima ambulante"

Alinini su roditelji zvali liječnike 50 puta zbog zdravstvenog stanja njihove kćeri koje se iz dana u dan pogoršavalo. Vodili su ju na pregled kod pet liječnika i nijedan od njih nije uspio dijagnosticirati tuberkulozu.

Sultan Surag, Alinini otac, pojavio se na saslušanju u slučaj smrti svoje kćeri, te je rekao kako su liječnici ispitivali njenu kćer o tome je li upoznala nekog dečka i nedostaje li joj.

>> Poslali živu bebu u mrtvačnicu!

'Bila je vrlo nesretna zbog toga što su joj liječnici govorili da 'boluje od ljubavi', rekao je Sultan i dodao kako ju jedan od liječnik nije htio testirati na tuberkulozu. 'Čak su joj rekli da boluje od bulimije i da će morati posjetiti psihijatra', rekao je otac preminule Aline.

Alina je već ranije bolovala od tuberkuloze, pa time više čudi što su liječnici propustili postaviti ispravnu dijagnozu.

6. siječnja 2011. Alina je završila u bolnici zbog problema s disanjem, te je ubrzo preminula zbog zastoja srca.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene