Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umalo kobna pogreška

Poslali živu bebu u mrtvačnicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti na jugu Kine priopćile su kako je u tijeku istraga nad bolničkim timom koji je napravio ogroman propust. Novorođenu bebu su pogrešno proglasili mrtvom i poslali je u mrtvačnicu.

Istraga se provodi u Bolnici Crvenog križa Nanhai u gradu Foshan. Incident se dogodio 26. listopada, a prema priopćenju Okružnog zdravstvenog ureda, Liu Dongmei je u osmom mjesecu trudnoće hitno prebačena u bolnicu zbog snažnih grčeva i unutarnjeg krvarenja, piše AFP. Žena je hitno porođena, a novorođenče nije disalo ni plakalo. Vjerujući da je mrtvo, osoblje je dijete proglasilo mrtvim.

Pročitajte i ovo Kolesterol Liječnici upozoravaju Zabrinjavajući podaci: Sve je više djece s povišenim kolesterolom Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

Dijete spasila šogorica

Nakon pola sata šogorica majke je tražila da vidi tijelo djeteta, dobila je žutu vrećicu u kojoj se nalazilo novorođenče, a na njezino zaprepaštenje beba je bila živa. Za lokalni portal Foshan News rekla je da je otvorila vrećicu i vidjela kako beba miče ručicama i nožicama, trbuh joj se pomicao gore dolje, a iz usta su joj izlazili mjehurići zraka.

Suspendiran doktor i medicinske sestre

Osim toga ustanovila je i da je novorođenče muškog spola, te da se ne radi o djevojčici kako je obitelji prethodno bilo rečeno. Medicinske sestre su članovima obitelji rekle da je mrtvorođena beba bila djevojčica, u želi da "ublaže udarac" zbog gubitka djeteta, jer dječaci se u Kini smatraju dragocjenijima od djevojčica, a većina obitelji priželjkuje muškog nasljednika.

Odmah nakon otkrića beba je prebačena na odjel za intenzivnu skrb, te je u stabilnom stanju. Vodstvo bolnice odbilo je komentirati čitav slučaj. Liu i njezin suprug tuže bolnicu i traže odštetu u iznosu od 45 tisuća dolara, a šef odjela i dvije medicinske sestre su suspendirani sve dok istraga ne završi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene