Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ne zna se je li je probudilo nešto tijekom operacije ili je anestezija jednostavno prestala djelovati.


Iga Jasica bila je podvrgnuta operaciji mozga, kako bi joj se uklonio tumor, no usred operacije u bolnici u rodnim Katowicama u Poljskoj, djevojka se probudila.

Vezani članci Slika nije dostupna Strašna oluja u Poljskoj: Otkinuti krovovi na 200 kuća, više od 100.000 ljudi ostalo bez struje Vojarna - 1 Od derutnih zgrada koje vape za popravkom do "objekata za 21. stoljeće": Kakvo je stanje u hrvatskim vojarnama?

U trenutku kad je došla k svijesti upitala je liječnike kako im ide te počela pričati o mačkama. Čitavo vrijeme njezina lubanja je bila otvorena, a liječnici su, iako začuđeni, nastavili normalno dalje s operacijom.

'Čula sam kirurga kako govori: Zareži dublje u oko. Vrištala sam, no nitko me nije čuo.'

"Unatoč tome što se probudila, nije ništa osjetila i nije bila u opasnosti", istaknuo je neurokirurg, profesor Dawid Larysz, a prenosi news.com.au.

Moguće je da je tijekom operacije slučajno aktiviran neki centar u mozgu koji ju je probudio, smatraju stručnjaci, no liječnici istražuju je li anesteziolog korektno obavio svoj dio posla.

"Ne sjećam se puno toga, ali liječnik mi je rekao da je pričao sa mnom o mačkama, koje volim. Propustila sam Božić zbog te operacije, ali to mi je najbolji poklon jer se sad osjećam sjajno", rekla je Jasica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook