Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravičan slučaj

Djevojčicu od 13 godina mučili nekoliko sati: Tukli je, polijevali, palili joj kosu i sve snimali

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Što se događa s mladima, pitaju se u Njemačkoj, gdje se sve više bilježi nasilje nad maloljetnicima. Nakon smrti djevojčice od 12 godina sada je odjeknuo slučaj mučenja 13-godišnjakinje, u vezi s kojim se istražuje šestero mladih. Jedan od počinitelja priznao je umiješanost u incident, dok je žrtvina majka zaprepaštena napadom.

Njemačku potresa još jedan slučaj nasilja, ovoga puta u gradu Heideu. Grupa mladih između 12 i 17 godina navodno je nekoliko sati mučila 13-godišnju djevojčicu i sve je snimila pametnim telefonom.

Istražni državni tužitelj objavio je kako se u vezi s tim događajem istražuje šest osoba. Četiri su djevojčice i dva dječaka. 13-godišnju žrtvu ponižavali su i tukli nekoliko sati. Navodno su joj spalili kosu i ugasili joj cigaretu na licu. Svojim su se činom pohvalili i na internetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija - Škola Blaž Tadijanović Zbrinuta u bolnici Je li škola reagirala na vrijeme? Policija istražuje slučaj vršnjačkog premlaćivanja učenice u Slavonskom Brodu

Video pokazuje kako 13-godišnju djevojčicu udaraju po nosu, polijevaju je pićem po glavi i posipaju pepelom od cigareta. Tijekom napada žrtva je očajnički plakala, panično disala i preklinjala.

Još nije poznato hoće li protiv osumnjičenih biti podignute optužnice. U Njemačkoj je granica kaznene odgovornosti 14 godina, iako se još od smrti 12-godišnje Luise vodi rasprava o tome bi li tu granicu trebalo spustiti, prenosi portal 24ur informacije njemačkih medija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijavljeni maloljetnici Stravičan slučaj vršnjačkog nasilja: Tjerali ga da krade pa ga zarezali nožem po licu

Žrtvina majka rekla je medijima da je mučenje trajalo cijelo poslijepodne. "Kad sam vidjela video, slomila sam se. Svi su se zabavljali mučeći moju kćer. Oni su sadisti!" rekla je.

Pročitajte i ovo Vršnjačko nasilje, ilustracija - 3 Policija još istražuje slučaj Novi slučaj vršnjačkog nasilja: Nogom ga udarao na podu i snimao. Stručnjakinja: "Puno su teže posljedice ako je nasilje snimano i podijeljeno"

Smatra da je za ono što se dogodilo njezinoj kćeri dijelom odgovoran i zakon jer postoji mogućnost da počinitelji neće ni biti kažnjeni. "Svi znaju da im se ništa neće dogoditi jer su maloljetnici. Ali moja kći to neće zaboraviti do kraja života. Želim da se počinitelji strogo i pravedno kazne. Zakon se mora postrožiti", izjavila je majka.

Djevojčica je pod liječničkom skrbi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene