Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbrinuta u bolnici

Je li škola reagirala na vrijeme? Policija istražuje slučaj vršnjačkog premlaćivanja učenice u Slavonskom Brodu

Ilustracija - Škola Blaž Tadijanović
Ilustracija - Škola Blaž Tadijanović Foto: Cropix
Brodsko-posavska policija istražuje slučaj nasilja u slavonskobrodskoj osnovnoj školi gdje su, po pisanju medija, njeni vršnjaci prije desetak dana premlatili i lakše ozlijedili učenicu petog razreda, a od škole se očekuje očitovanje Ministarstvu obrazovanja.

"Policija je odmah postupila po primanju dojave i istraga je u tijeku", rekla je u petak Hini policijska glasnogovornica Kata Nujić i navela kako, zbog utvrđivanja svih detalja i činjenice da su istragom obuhvaćene maloljetne osobe, o okolnostima ovog događaja zasad ne žele izlaziti u javnost, pa tako niti tko ga je i kada prijavio.

Mediji navode da je Ministarstvo obrazovanja zatražilo očitovanje Osnovne škole Blaž Tadijanović o slučaju od 14. ožujka kada su djevojčicu petog razreda, navodno romske nacionalnosti, premlatili njeni školski vršnjaci, nakon čega je zbrinuta u bolnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ponovno u Njemačkoj Novi stravičan zločin: Grupa djevojaka satima mučila 13-godišnjakinju, gasile joj opuške po licu, polijevale je, palile kosu

Iz slavonskobrodske bolnice su im potvrdili da je djevojčica u pratnji majke tada zatražila liječničku pomoć, a utvrđene su joj lakše ozljede, zbog čega su o tome iz bolnice obavijestili policiju.

Ravnateljica škole Sanja Spajić u četvrtak je za HRT izjavila da je škola na slučaj reagirala promptno i po protokolima te da ne želi govoriti o detaljima s obzirom da se i dalje vode razgovori.

Pročitajte i ovo Ilustracija Išle zajedno u razred Njemačka u šoku nakon ubojstva djevojčice: Izbole je vršnjakinje, otkriven i motiv okrutnog zločina

"Postupamo po protokolu o postupanju u slučaju nasilja, ali još uvijek nije cijeli proces završen", naglasila je Spajić,

Jesu li iz škole reagirali na vrijeme i po predviđenom protokolu, navode portali, znat će se nakon nadzora Ministarstva obrazovanja koje je od škole zatražilo očitovanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene