Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stravičan zločin

Djevojčice ubojice izbole vršnjakinju 32 puta rašpicom za nokte: Neće im suditi, a mogu ih kazniti na dva načina

Ubijena Luise
Ubijena Luise Foto: Afp/Njemačka policija
Luise (12) brutalno su ubile njezine kolegice iz razreda, među kojima je i njezina najbolja prijateljica. No, neće biti optužene za taj strašni zločin. Ipak, bit će kažnjene.

Djevojčice od 12 i 13 godina koje su u Njemačkoj s 32 uboda ubile Luise (12) ne mogu biti optužene za ubojstvo. 

Naime, prema njemačkim zakonima, osobe mlađe od 14 godina ne mogu biti optužene za kazneno djelo. Međutim, kazna koja bi ih ipak mogla sustići za taj stravičan zločin jest da ih zatvore u psihijatrijsku ustanovu ili pak da ih obitelj ubijene Luise tuži za odštetu.  

Pročitajte i ovo Ilustracija Išle zajedno u razred Njemačka u šoku nakon ubojstva djevojčice: Izbole je vršnjakinje, otkriven i motiv okrutnog zločina

Iako je policija dugo tražila oružje i sumnjalo se da je riječ o nožu, pokazalo se da je izbodena rašpicom za nokte, piše Daily Mail pozivajući se na Bild. 

Louisino tijelo pronađeno je u lokvi krvi prošle nedjelje ujutro u šumovitom području u blizini grada Freudenberga nakon što je njezin nestanak prijavljen u subotu navečer. Prije toga družila se s djevojčicama ubojicama, od kojih joj je 13-godišnjakinja bila i najbolja prijateljica, izvijestili su njemački mediji. 

Dvije su verzije zašto su je ubile: jedna jer se požalila odrasloj osobi da je maltretiraju mjesecima, a drugi je mogući razlog neki dečko. 

Prema njemačkom zakonu, djeca mlađa od 14 godina ne mogu biti optužena čak ni za ovakva teška kaznena djela, ali postoje i drugi načini za kažnjavanje Luisinih ubojica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija još traži nož Horor u Njemačkoj: Djevojčicu (12) pronađenu u šumi ubile su vršnjakinje

Mogle bi biti zatvorene u instituciju za tinejdžere, ali na psihijatrijskom odjelu, rekao je sudac Thorsten Schleif za Bild.

Hoće li biti smještene u zatvorenu ustanovu ovisi hoće li ih se smatrati opasnima za sebe ili druge, što će utvrditi službe za zaštitu djece nadležne za djevojčice ubojice.

Prema njemačkom građanskom pravu, djeci od sedam godina naviše može se naložiti plaćanje odštete ako su bila svjesna da rade nešto loše. Ubojice bi tako mogle plaćati odštetu Luisinim roditeljima čim počnu zarađivati, a ta odluka na snazi može biti 30 godina. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene