Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osuđeni na zatvor

Blizanci monstrumi: Udario autom biciklista, s bratom sakrio tijelo, a onda ga je trenutak slabosti koštao slobode

Alexander i Robert McKellar
Alexander i Robert McKellar Foto: Škotska policija
Dvojica braće osuđena su jer su sakrila tijelo biciklista kojeg je jedan od braće udario automobilom.

Alexander McKellar osuđen je na 12 godina zatvora jer je ubio biciklista, a zatim uz pomoć svog brata blizanca sakrio tijelo. McKellar (31) prošlog je mjeseca priznao da je automobilom u rujnu 2017. godine udario Tonyja Parsonsa (63) te ga je zakopao u tresetnu močvaru, a njegov brat Robert priznao je da mu je u svemu pomogao i osuđen je na pet godina i tri mjeseca.

Umjesto da su mu pomogla, braća su nakon nesreće koja se dogodila oko 23 sata pobjegla te su se vratila s drugim vozilom. Njime su pokupili Parsonsonovo tijelo i bicikl te su mu uništili mobitel i spalili njegov ruksak, novčanik i kacigu. Kasnije su oštećenje na automobilu opravdali tvrdnjom da su udarili jelena.

Pročitajte i ovo Triljlanske mažoretkinje se oprostile od svoje članice koja se utopila u Cetini "Sad pleši s anđelima" Prijateljice se pjesmom oprostile od 13-godišnjakinje koja se utopila: "I Cetina je suzu pustila"

Njih su dvojica uhićena nakon što je Alexander svojoj bivšoj djevojci priznao zločin i odveo je do mjesta na kojem je Parsons zakopan. Kako bi ga obilježila, ona je ondje ostavila limenku i naknadno je na to mjesto došla s policijom, izvijestio je Sky News.

Sve je priznao jer ga je djevojka 2020. godine pitala postoji li nešto u njegovoj prošlosti što bi moglo u budućnosti utjecati na njihovu vezu.

Na suđenju je rečeno da tijelo nikada ne bi bilo pronađeno da se djevojka nije javila policiji, a sudac je istaknuo da ne može učiniti ništa da umanji bol Parsonsove obitelj.

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin - 1 Nismo mi, majkemi Kremlj se napokon oglasio o Prigožinovoj smrti

Brian McConnachie, Alexanderov odvjetnik, rekao je da njegov klijent žali zbog traume koju je prouzrokovao i da je bio preplašen i u panici. Dodao je da Alexander ne zamjera bivšoj djevojci što ga je prijavila.

"On u potpunosti prihvaća da je donijela ispravnu odluku. Ne krivi nikoga osim sebe", napomenuo je.

Alexander i Robert McKellar Alexander i Robert McKellar Foto: Škotska policija

Parsons je u trenutku nesreće bio na 160 kilometara dugom putu na koji je biciklom krenuo u humanitarne svrhe. Neposredno prije nesreće stao je u hotelu da bi popio kavu, gdje ga je upravitelj pokušao nagovoriti da prespava, ali on je htio nastaviti s izazovom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene