Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEKIM RODITELJIMA I POZLILO

Djeca izvodila nacistički pozdrav tijekom predstave: Roditelji zgroženi, elitna škola pokušala sve zataškati

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Roditelji djece koja idu u elitnu školu u Engleskoj zgroženi su slikom na kojoj se vidi da njihova djeca izvode nacistički pozdrav u sklopu "obrazovne" predstave o Adolfu Hitleru.

Glumac Pip Utton je u elitnoj Engleskoj školi Millfield izveo predstavu obučen u nacističku uniformu. U sklopu predstave su djeca, koja pogađaju školu u kojoj se godina plaća više od 51.000 eura, izvela nacistički pozdrav.

Slike djece, koje je prvi je objavio medij Jewish Chronicle, pokazuju niz mladih učenika, za koje se vjeruju da idu u šesti razred, kako se smiju i hihoću dok u pravcu pozornice izvode sporni pozdrav.

Pročitajte i ovo Službeni avion RH Kvar je otklonjen Manja drama u državnom zrakoplovu tijekom leta u Dohu: Jandroković i Grlić Radman morali se vratiti komercijalnim letom

Jedan je otac, inače židov, rekao spomenutom mediju u da se njemu i drugim roditeljima "pozlilo" kada su vidjeli fotografije, a posebno je bio uznemiren što je predstava postavljena uoči židovskog praznika Jom Kipur.

"Što su učitelji mislili? Ne bi bilo primjereno da se ovakvoj predstavi da zeleno svjetlo za školsku djecu, a ponajmanje uoči Jom Kipura. Škola je morala znati za sadržaj, a ako nije, trebala je. Nema opravdanja za ovu sramotnu grešku u procjeni", rekao je otac koji je želio ostati anoniman.

Pročitajte i ovo Europsko vijeće: Ilustracija - 3 PRAVILA EUROPSKE UNIJE Temperature i do -10 stupnjeva, a grijanje ograničeno: Kako se s niskim temperaturama nose birokrati?

Također je rekao da škola u početku nije ponudila ispriku ili objašnjenje za ponašanje učenika, sadržaj predstave ili odluku da je izvede. Umjesto toga, oni su navodno pokušali izbjeći skandal. Učenicima su naređivali da izbrišu sve snimke ili slike koje su snimili na predstavi, izvijestio je LBC.

"Činilo se da je jedina briga škole bio skandal koji se nazire pa je pokušala uništiti dokaze. Apsolutno sam užasnut", rekao je otac učenika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene