Ilustracija (Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL) Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

Hrvatski državljanin osuđen je na sudu u Klagenfurtu na 18 mjeseci zatvora, od čega dva bezuvjetno, zato što je na ovogodišnjoj komemoraciji u Bleiburgu digao ruku u nacistički pozdrav.


Po završetku događaja, kad su sudionici krenuli prema autobusima, optuženi se okrenuo i pred austrijskom policajkom digao ruku u nacistički pozdrav.

Vezani članci Prijašnje bleiburške komemoracije - 1 Mjesec dana uoči obljetnice u tijeku su pripreme za obilježavanje Bleiburške tragedije Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić Prijetio smrću kardinalu Puljiću zbog mise za žrtve Bleiburga: "Sve balije, ustaše i četnike treba pobiti"

Na sudu se muškarac pravdao time da je pretjerao s alkoholom, što je pokazao alkotest koji je izmjerio čak tri promila alkohola. 

"Htio sam biti u središtu pozornosti i provocirati. Nisam razmišljao normalno", kazao je muškarac na suđenju, javlja Vecernji list

Dodao je kako u Hrvatskoj pozdrav Hitleru "ne bi bio shvaćen tako ozbiljno", ali da je svejedno "velika, velika glupost".