Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nisam razmišljao normalno"

Zbog nacističkog pozdrava u Bleiburgu ide u zatvor: "Htio sam provocirati, u Hrvatskoj to ne bi tako ozbiljno shvatili"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski državljanin osuđen je na sudu u Klagenfurtu na 18 mjeseci zatvora, od čega dva bezuvjetno, zato što je na ovogodišnjoj komemoraciji u Bleiburgu digao ruku u nacistički pozdrav.

Po završetku događaja, kad su sudionici krenuli prema autobusima, optuženi se okrenuo i pred austrijskom policajkom digao ruku u nacistički pozdrav.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 77 godina kasnije Pogledajte slike: Misom na Udbini komemorirane žrtve blajburške tragedije Slika nije dostupna POLOŽENI VIJENCI Na Mirogoju odana počast žrtvama blajburške tragedije, Jandroković: "Ne slavimo poraženu ideologiju, samo se sjećamo žrtve"

Na sudu se muškarac pravdao time da je pretjerao s alkoholom, što je pokazao alkotest koji je izmjerio čak tri promila alkohola. 

"Htio sam biti u središtu pozornosti i provocirati. Nisam razmišljao normalno", kazao je muškarac na suđenju, javlja Vecernji list

Dodao je kako u Hrvatskoj pozdrav Hitleru "ne bi bio shvaćen tako ozbiljno", ali da je svejedno "velika, velika glupost".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene