Diljem Srbije zbog sumnji na kaznena djela pokušaja ubojstva, silovanja, pedofilije, otmice, krađe i preprodaja droge uhićeno je čak 360 ljudi dok je protiv još 202 osobe podnesena kaznena prijava.


Srpski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je kako je akcija "Ares" provedena u 27 općina i gradova u Srbiji te su ukupno procesuirane 562 osobe. 

Vezani članci Goran Jančo (Foto: Dnevnik.hr) Prijeti li Hrvatskoj opasna zaraza koja bi mogla u prah pretvoriti milijardu kuna? "Može ući i migracijom divljih životinja..." Hitna pomoć (Arhiva: AFP) Dvogodišnjakinja preminula jer Hitna pomoć nije mogla doći: "Liječnik nije smio napustiti Dom zdravlja"

"Neka od uhićenja su bila u Novom Sadu i Beogradu, a policija će nastaviti ovu akciju i zaštititi sigurnost građana", rekao je Stefanović, javlja B92.

Ministar policije je naveo da je oduzeto 167 kilograma narkotika, kokaina, heroina, hašiša, marihuane i ekstazija kao i da su otkrivena tri laboratorija za proizvodnju marihuane. Oduzeto je 29 pušaka, četiri automatske puške, 30 pištolja, jedan kilogram ekspoloziva, šest bombi i više od 3.000 komada municije.

Zaplijenjena je veća količina novca, 19 vozila kao i više računala i 150 gigabajta pedofilskog materijala, kazao je Stefanović.

Srpski MUP objavio je i videosnimku akcije koju možete pogledati u prilogu.