Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministrica Pusić u akciji

Delo: Pritisci Bruxellesa zbog Ljubljanske banke će jačati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučerašnji posjet i izjave hrvatske inoministrice Vesne Pusić i njenih sugovornika u Bruxellesu, ljubljansko 'Delo' vidi kao znak jačanja pritiska i povećane spremnosti za nalaženje kompromisnog rješenja oko Ljubljanske banke, kojim Slovenija uvjetuje ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora s EU.

Vodeći slovenski dnevnik na naslovnoj stranici ističe kako je posjet pokazao kako 'Bruxelles počinje povećavati pritisak' na Ljubljanu i Zagreb da nađu rješenje za problem koji bi, kako navodi, 'u krajnjem slučaju' mogao 'zakočiti ulazak Hrvatske u EU  1. srpnja, kako je predviđeno',  te da je povjerenik za proširenje EU-a Štefan Fuele u izjavi nakon susreta s hrvatskom ministricom pozvao obje strane da što prije dođu do prihvatljivog rješenja.

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Specijalci svladali muškarca u Ljubljani - 2 nasrnuo na njih VIDEO/FOTO Policija otkrila detalje drame u centru Ljubljane: Mladi muškarac već je sudjelovao u sličnom incidentu 2020.

>> Pusić: Rješenje za Ljubljansku banku moguće do kraja mjeseca

Vodeći slovenski dnevni list odnosima s Hrvatskom i pitanju Ljubljanske banke posvećuje i poseban komentar. U njemu procjenjuje da će se s približavanjem rokova za ulazak Hrvatske u EU, ali i zbog političke situacije u Sloveniji, krize koalicijske vlade i opasnosti sazivanja prijevremenih izbora, povećavati pritisci i okolnosti da se pitanje Ljubljanske banke što prije riješi. Vezano uz dilemu o tome je li Ljubljanska banka "sukcesijsko pitanje ili bilateralna tema", slovensko 'Delo' u zaključku ističe da je i u tom smislu potrebno naći kompromis. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene