Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CURE NOVI DETALJI

Dečko uhićene potpredsjednice Europskog parlamenta slomio se pred sudom i sve priznao: "Uzeo sam mito od Katra"

Eva Kaili
Eva Kaili Foto: Eric VIDAL / EUROPEAN PARLIAMENT / AFP
Francesco Giorgi, dečko bivše potpredsjednice Europskog parlamenta Eve Kaili, priznao je da je primio mito i molio sud da pusti Kaili na slobodu kako bi mogla biti s njihovim djetetom.

Francesco Giorgi, 35-godišnji dečko grčke socijalistice i potpredsjednice Europskog parlamenta Eve Kaili, slomio se pred sudom u Bruxellesu. Priznao je da je primio mito iz Katra i molio da se iz pritvora pusti njegovu djevojku kako bi mogla biti s njihovim djetetom. Također je rekao da Kaili nije bila uključena u primanje mita.

Kaili i Giorgi optuženi su za korupciju, pranje novca i organizirani kriminal. Za isto su optuženi i njihovi navodni partneri: bivši zastupnik u Europskom parlamentu Pier Antonio Panzeri i lobist Niccolò Figa-Talamanca. Belgijska policija smatra da su dobili novac iz države Perzijskog zaljeva – pretpostavlja se da se radi o Katru – kako bi za nju lobirali u Parlamentu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković STATUS KANDIDATA ZA EU Premijer Plenković o povijesnoj odluci za Bosnu i Hercegovinu: Hrvatska će joj pomoći na tom putu

Pročitajte i ovo Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Teška situacija "Svi žele slabu Srbiju koju mogu ponižavati": Vučić podnio zahtjev o povratku srpskih snaga na Kosovo

Policija je izvršila pretragu u Kailijevu, kao i u Panzerijevu stanu, te zaplijenila 1,49 milijuna eura. Giorgi je priznao da je "činio sve moguće za novac koji mi nije trebao", stoji u sudskim dokumentima koje su vidjele belgijske novine Le Soir i talijanske novine La Repubblica, a o kojima je izvijestio i Daily Mail.

"Učinit ću sve moguće da oslobodim svoju partnericu i da se može brinuti za našu 22-mjesečnu kćer", rekao je Giorgi.

U izjavi koju je dao 10. prosinca Giorgi je rekao da je blisko surađivao s Panzerijem i da novac koji je primao nema nikakve veze s njegovom partnericom. Dodao je da je on "obična osoba", ali da ga je "preplavio" osjećaj "moralne dužnosti" prema Panzeriju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene