Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VODENI VAL NIJE PROŠAO

Kako je došlo do tragedije kod Jasenovca? "Trenutak nepažnje bio je dovoljan i rijeka je odnijela dva života"

Aktualno Galerija Dvoje poginulih u poplavama kod Jasenovca - 1 Dvoje poginulih u poplavama kod Jasenovca - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dvoje poginulih u poplavama kod Jasenovca - 2 Dvoje poginulih u poplavama kod Jasenovca - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dvoje poginulih u poplavama kod Jasenovca - 3 Dvoje poginulih u poplavama kod Jasenovca - 3 Foto: DNEVNIK.hr HGSS: ILustracija HGSS: ILustracija Foto: DNEVNIK.hr +0 Anja Perković Galerija 1/5 >>
Vodeni val na jasenovačkom području još nije prošao. Jučer je rijeka Sava odnijela dva života između naselja Košutarice i Mlake.

Nakon što se prevrnuo čamac u kojem su bile tri osobe, Sava je u srijedu između naselja Košutarice i Mlake odnijela dva života, a na području Jasenovca još nije prošao vodeni val.

"Ne mogu vjerovati da se tako nešto moglo dogoditi u našem kraju. Ove poplave su iste svake godine i ništa se ne poduzima. Službe ne naprave nešto da se uopće ne može prići, a kamoli da čamcem pokušaš sam prijeći preko ovako ubrzane vode", rekao je Tomislav Juričić.

Uživo u Vijesti Dnevnika Nove TV javila se reporterka Anja Perković, koja je objasnila kako je došlo do tragedije.

"U naumu da obiđu svoje životinje na ispaši, čamcem su Savom krenule tri osobe, dva muškarca i žena. Međutim, do svoje stoke nisu stigli. Nabujala rijeka odnijela je dva života, a teško je govoriti kako se dogodila tragedija obzirom da je bio dovoljan trenutak nepažnje da se dogodi nesreća", rekla je Perković.

Pročitajte i ovo Susret na srpsko-mađarskoj granici Problematična "Balkanska ruta" Mađarska predsjednica i Vučić obišli granični prijelaz: Razgovarali o migrantima, tema bila i Hrvatska

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Dar iz Ukrajine ekplodirao u sjedištu poljske policije, ima ozlijeđenih

Dodala je da su mještani u okolici potreseni, ali i ljuti jer na ovom području poplave nisu novost.

"Podsjetimo, 2018. godine je također zabilježena velika poplava. Tada je vodostaj Save iznosio 928 centimetara, a na teren je izašlo stotinu vojnika", rekla je reporterka.

Potopljena cesta, istaknula je Perković na kraju javljanja, jedini je put kojim se može doći do Mlake.

"Hrvatska gorska služba spašavanja s druge strane rijeke ima brodicu kojom prevozi radnike koji tamo 24 sata dnevno dežuraju i prate vodostaj Save. Vodostaj je veći od 800 centimetara, ali je u opadanju. Budući da se do kraja tjedna očekuje još kiše, već se pripremaju nasipi i vreće s pijeskom", rekla je Perković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene