Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dean prošao Meksički zaljev

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Dean prošao je južnim dijelom Meksičkog zaljeva u srijedu podižući goleme valove oko naftnih platformi, ali meteorolozi ne očekuju da će znatnije ojačati prije nego što ponovno pogodi kopno.

Dean je pogodio turističko odredište Tulum i poznatu plažu u Cancunu prije nego što je prošao poluotok Yucatan u krenuo prema Meksičkom zaljevu.

Pročitajte i ovo Karinsko more Zaštita i turizam Najmanje more na svijetu: Građani i struka ne vide prepreke da Karinsko more oduzme titulu Mramornome Oluja u Norveškoj Klimatske promjene FOTO Europsku zemlju pogodio uragan kakav mlađe generacije ne pamte: Rijetka pojava mogla bi se sve češće ponavljati

U rušilačkom pohodu, uz vjetrove koji su puhali brzinom od 130 km/h, uništio je restorane i objekte na plaži u Tulumu i čupao je palme, ali nisu zabilježeni smrtni slučajevi.

Očekuje se da će Dean ponovno pogoditi kopno sjeverno od Veracruza kasnije u srijedu. Meksička vlada je proširila upozorenje na opasnost od uragana na sjever uzduž obale zaljeva do La Cruza.

Nakon udara Dean bi trebao ponovno oslabiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene