Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi favorit je bio Lucas Papademos

Danas će se sastaviti nova grčka vlada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sastav grčke prijelazne vlade bit će objavljen tijekom dana, rekao je za Reuters jedan neimenovani dužnosnik 'bivše' vlade.

'Ministar će se sastati s predsjednikom republike, a potom će predsjednik okupiti čelne ljude da bi se dogovorili oko sastvaljanja Vlade.'

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Ova najava je prvi dobar znak nakon tri dana pregovora Papandreoua i Samarasa, koji dosad nisu donijeli pozitivne rezultate. Izvještaji ljudi bliskih dvojici vođa najjačih političkih stranaka tvrde kako se i dalje ne mogu dogovoriti oko čovjeka koji će voditi novu prijelaznu vladu.

Prvim favoritom dosad se smatrao Lucas Papademos, bivši viceguverner ECB-a, ali su se pojavili nepotvrđeni navodi da se i njegova kandidatura suočila s problemima. 'Obje stranke imaju nekih problema s Papademosovom kandidaturom', kazao je neimenovani izvor za Reuters.

Osim toga, kruže i glasine kako dosadašnji oporbeni vođa Samaras nije pristao dati 'pisano obećanje' da će ostati posvećen fiskalnim ciljevima i mjerama koje traži Grčka.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene