Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NE PAŠE IM MIROVINSKA REFORMA

Dan nacionalnog štrajka u Francuskoj: Ne rade javne službe, otkazani letovi, problemi s javnim prijevozom...

Aktualno Galerija Prosvjed u Parizu protiv mirovinske reforme Prosvjed u Parizu protiv mirovinske reforme Foto: AFP Štrajk u Francuskoj - 6 Štrajk u Francuskoj - 6 Foto: DNEVNIK.hr Štrajk u Francuskoj - 1 Štrajk u Francuskoj - 1 Foto: DNEVNIK.hr Štrajk u Francuskoj - 2 Štrajk u Francuskoj - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 Štrajk u Francuskoj - 3 Galerija 1/7 >>
Francuska prosvjeduje zbog mirovinske reforme.

U Francuskoj je dan nacionalnog štrajka. U međugradskom i prigradskom željezničkom prijevozu veliki su problemi, a svaki peti let u zračnoj luci Orly je otkazan. Mnoge škole i druge javne službe su zatvorene.

Pročitajte i ovo Greta Thunberg odnesena da ne blokira švedski parlament Prekinut prosvjed Thunberg blokirala ulaz u parlament, intervenirala policija Štrajkovi u Europi - 2 Prometni kolaps Europa preplavljena prosvjedima: Farmeri i dalje na ulicama, Njemačka u blokadi zbog štrajkova

Francuski sindikati prosvjeduju protiv mirovinske reforme, odnosno plana predsjednika Macrona da se dob za odlazak u mirovinu pomakne sa 62 na 64 godine. Novi zakon još treba proći parlament, ali sindikati već najavljuju nove prosvjede u Parizu i drugim gradovima.

"Podržavam prosvjed. To je izraz nezadovoljstva odlukom Vlade. Dobro je da postoji ovakva akcija, dijalog, to djeluje", poručuje Jean-Paul Vasson iz Pariza.

"Ne, ne razumijem to, jer stalno štrajkaju isti ljudi, željeznička mreža, javni prijevoz, ali i mi u privatnom sektoru jednog dana idemo u mirovinu, ali mi nismo u štrajku, uvijek trpimo. Tako da ne, ne smatram to normalnim", kaže Virginie Pinto iz Pariza. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene