Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najgore - zaustavljanje širenja kod RH

'Da Srbija ne izražava zaljubljenost, vukli bi nas u Europsku uniju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u utorak kako bi Srbiju, kad ona ne bi 'izražavala zaljubljenost' u Europsku uniju, vjerojatno vukli za rukav da ne ode na drugu stranu, te ocijenio najgorom porukom to što se širenje EU zaustavilo kod Hrvatske.

'Mi sada imamo jednu crtu podjele i to je najgora i najstrašnija poruka da se EU zaustavila kod Hrvatske. Idemo crtom podjele kršćanstva, a ta je crta nama dobro poznata. Ne znam je li crta razgraničenja Europe i Otomanskog carstva poruka za stabilizaciju ove regije', rekao je Dačić u izjavi koju prenosi srbijanska agencija Beta.

Uz Srbiju su, po njegovoj ocjeni, na tapeti i Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora. Pitanje Kosova, smatra Dačić, za mnoge je europske države riješeno, ali za Srbiju još nije. Prema njegovim riječima, Srbija treba čim prije riješiti problem vezan za Europu i Kosovo te stvari nazvati pravim imenom.

'Problem članstva Srbije u EU naš je odnos prema onome što oni zovu država Kosovo', kazao je Dačić te poručio kako EU treba reći šta su uvjeti i da se jednostavno pitanje glede Kosova raščisti jer, kako je rekao, 'ovo igranje u rukavicama nije dobro ni za koga'.

Srbija, kako je rekao, ne upravlja međunarodnim poretkom i zato mora izvući najmanju moguću štetu iz svega toga te pokušati postići dogovor s vodstvom EU, odnosno vidjeti je li to moguće. (Hina)

Pročitajte i ovo Baby Lasagna Stigle i reakcije Srpska televizija prekinula prijenos prije nastupa Baby Lasagne: "To su učinili jer Winnie Pooh dolazi" Aleksandar Vučić Čeka ga i glazbeni program Srbija sprema veliki doček za "čeličnog prijatelja": Vina će mu služiti Vučić osobno

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene