Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravična priča

VIDEO "Čuli smo djecu. Pucali smo dok nisu utihnula": Izraelci objavili stravično priznanje hamasovca koji je rekao da je njihova jedina misija bila ubijanje

Amer Abu Ghosha
Amer Abu Ghosha Foto: Screenshot/X
Izraelska vojska objavila je video ispitivanja Hamasovog terorista koji je sudjelovao u napadu 7. listopada, a koji opisuje ubijanje izraelske djece u Kfar Azi.

Čovjek po imenu Amer Abu Ghosha član je Nukhbe, komandoske jedinice Hamasa.

"Naša jedina misija bila je ubijanje, a ne otmica. Ubiti svaku osobu koju vidimo i vratiti se u Gazu", rekao je. 

Čovjek je opisao dan napada. Kaže da je njegova skupina terorista krenula prema Kfar Azi u džipu i ušla u kibuc nakon što je jedan od njih raznio kapiju eksplozivnom napravom. Nakon što su ušli u grad, grupa terorista je išla kuću po kuću, palila ih i kalašnjikovima gađala sve na koje su naišli te bacali granate na ljude.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snažan vjetar VIDEO Stravični prizori olujnog nevremena: Majka spavala s bebom, a onda je Ciaran provalio u njihov dom

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija kod Umaga Muškarac (88) šetao i pao u more: Udario je glavom u stijene i preminuo

U jednom trenutku, Abu Ghosha opisuje kako je ušao u kuću i čuo glasove male djece koja plaču unutar sobe, te pucao na vrata sobe. Rekao je da su glasovi na kraju prestali i zaključio da su djeca mrtva.

 

Abu Ghosha i neki od drugih terorista kasnije su se upustili u oružani sukob s vojnicima IDF-a koji su ušli u kuću kroz prozore, te su bili prisiljeni predati se.

Pročitajte i ovo Oluja Ciaran poharala sjever Europe Naleti vjetra 200 km/h FOTO/VIDEO Ciaran odnio najmanje šest života, među stradalima i petogodišnje dijete: Promet u kaosu, gradovi bez struje

Pročitajte i ovo Bombardirani izbjeglički kamp u Gazi Pratite iz minute u minutu FOTO Glasnogovornik izraelske vojske: "Opkolili smo Gazu. Radimo na lociranju i neutraliziranju podzemne infrastrukture"

Upitan zašto su ubijali žene i djecu, Abu Ghosha odgovara: "Rekli su nam da su svi doseljenici bili vojnici", piše Times of Israel.

Na pitanje koja je razlika između Hamasa i ISIS-a, čovjek kaže da su mu ispitivači pokazali video snimke nekih užasa koje su Hamasovi teroristi počinili nad izraelskim civilima, te je komentirao: “Nema razlike. Vidio sam snimke koje su gori od ISIS-a".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene