Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Držali ih za noge i tresli njima o stabla

Crveni Kmeri ubijali dojenčad i djecu kako im se ne bi mogli osvetiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši zapovjednik zatvora Crvenih Kmera izjavio je u ponedjeljak da su pristaše toga zloglasnog režima ubijali dojenčad i djecu, ponekad tako da su ih držali za noge i tresli njima o stabla kako im se poslije ne bi mogli osvetiti.

Kaing Guek Eav, poznat pod nadimkom Nizozemac, zapovijedao je zloglasnim zatvorom S-21 u kojem je mučeno i ubijeno oko 16.000 muškaraca, žena i djece. Eavu (66) se sudi na UN-ovu sudu za genocid, zločine protiv čovječnosti, ratne zločine, ubojstva i zlostavljanja. Procjenjuje se da je 1,7 milijuna Kambodžanaca umrlo između 1975. i 1979. pod režimom Crvenih Kmera. Žrtve su ubijene ili su umrle od prisilnog rada, gladi i loših zdravstvenih uvjeta. 'Odgovoran sam za ubojstva dojenčadi, djece i tinejdžera', rekao je Eav na sudu ne navodeći je li osobno počinio takvo ubojstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije Ilustracija Je li povezano? Detektivi tražili nestale studente iz 2014. pa i sami nestali: Pronađeni su, ali sve je i dalje obavijeno velom tajne

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene