Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usporedba s nacistima

Bob Dylan pod službenom istragom zbog komentara o Hrvatima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Legendarni glazbenik Bob Dylan, našao se pod službenom istragom zbog komentara o Hrvatima!

Francusko pravosuđe započelo je službenu istragu Boba Dylana zbog poticanja na mržnju, piše CNN. Radi se, naime, o optužnici koja je stigla nakon reagiranja dijela hrvatske dijaspore na Dylanovu izjavu kako 'crnci mogu nanjušiti rasiste, baš kao Židovi naciste, a Srbi Hrvate'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

Hrvati u dijaspori tuže Boba Dylana: 'Ispričaj nam se!'

Tu je izjavu Dylan dao prošle godine za časopis The Rolling Stone, a sudu ga je tužio Hrvatski svjetski kongres, udruga koja okuplja Hrvate u dijaspori, zbog uspoređivanja Hrvata s nacistima.

Već od ranije je poznato kako Hrvatski svjetski kongres neće tražiti odštetu, već ispriku, ali bude li Dylan optužen za poticanje na mržnju, čeka ga visoka globa, kao i uvjetna kazna.

Iako se isprva govorilo da je protiv poznatog glazbenika već podignuta optužnica, CNN je došao do informacija kako se zapravo radi o pokretanju fomalne istrage.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene