Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadi na medije u SAD-u

CNN: Stoji li Rusija iza ovoga?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki FBI i druge sigurnosne službe pokrenule su istragu o cyber napadima na novinare New York Timesa i nekih drugih američkih medija, vjerujući da su iz izveli hakeri koji rade za rusku obavještajnu službu, objavio je u utorak CNN, navodeći neimenovane američke dužnosnike.

"U ovom trenutku istražitelji vjeruju da ruska obavještajna služba stoji iza napada i da su ruski hakeri ciljali medije kao dio šire serije hakerskih napada", javio je CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija skupina Sandworm Prijeti li Ukrajini novi val napada ruskih hakera? "Jedna skupina priprema se za novu destruktivnu kampanju" Novinarka CNN-a u Turskoj Potresna snimka VIDEO CNN-ova reporterka plakala u javljanju uživo nakon novog potresa u Turskoj

FBI nije želio komentirati navode a predstavnici američke tajne službe zasad nisu odgovorili na upit da komentiraju tu vijest.

Napadi su otkriveni posljednjih mjeseci, kaže CNN. Navodeći američke dužnosnike, CNN kaže da je Times unajmio privatne istražitelje koji surađuju sa saveznima kako bi se procijenio opseg tog napada. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene