Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Češki predsjednik Vaclav Klaus izjavio je u Pragu da je šefovima pet parlamentarnih stranaka predstavio nacrt privremenog sporazuma radi izlaska iz sadašnje političke krize, točno pet mjeseci nakon parlamentarnih izbora u lipnju.'Prvi put smo iznijeli takav sporazum u tom obliku i svi će šefovi stranaka raspraviti o njemu unutar svojih stranaka', kazao je Klaus novinarima ne navodeći detalje nacrta.

Vezani članci Izraelski predjsednik, Isaac Herzog Nakon sukoba s Palestinom Izrael dobio novog predsjednika: ''Moramo se boriti protiv antisemitizma i mržnje'' Slika nije dostupna VIDEO: Češki predsjednik ukrao kemijsku

Novi sastanak predviđen je za utorak 'kako bi se znalo hoćemo li moći ili ne slijediti taj put', izjavio je predsjednik, u okviru razgovora sa šefovima desnog ODS-a, CSSD-a, Demokršćanske unije, Zelenih i Komunističke stranke.

Sve velike političke odluke blokirane su nakon parlamentarnih izbora koji su podijelili donji dom u dva bloka jednakih snaga. 

ODS, Demokrašćani i Zeleni raspolažu zajedno sa 100 glasova unutar donjeg doma s 200 mjesta, jednako kao CSSD i Komunistička stranka.