Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kosovski premijer Agim Ceku odbacio je bilo kakvu mogućnost podjele Kosova i rekao da će kosovska strana napustiti pregovore ako na dnevnom redu bude prijedlog podjele Kosova.


Nakon razgovora sa zapovjednikom južnog krila NATO-a za Europu, admiralom Harryem Ulrichom o sigurnosti i procesu rješavanja statusa Kosova, Ceku je izjavio da su kosovski pregovarači spremni za nastavak pregovora i da očekuju prvi dolazak međunarodne trojke koja će posredovati u pregovorima Beograda i Prištine.

Vezani članci Slika nije dostupna Kosovska vlada očekuje brzo oslobođenje Cekua Slika nije dostupna Agim Ceku na čelu Socijaldemokratske stranke

Ceku je ponovio da se s Beogradom može razgovarati samo o "tehničkim pitanjima", ali da se ne može ponovno otvarati rasprava o prijedlogu Marttija Ahtisaarija niti se može dovesti u pitanje neovisnost i teritorijalna cjelovitost Kosova.

"Mi nećemo dopustiti podjelu Kosova i ukoliko se to bude od nas zahtijevalo u pregovorima, razmotrit ćemo mogućnost da u njima ne sudjelujemo", rekao je Ceku.

Admiral Harry Ulrich je izjavio da će KFOR čuvati mir i sigurnost u svim dijelovima Kosova dok traju pregovori.