Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobunjenici sve opovrgavaju

Carla del Ponte: 'Kemijsko oružje koristili sirijski pobunjenici'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sumnje da su kemijsko oružje koristili sirijski pobunjenici, a ne vojnici Bašara al-Asada potvrdila je i Carla del Ponte.

Carla del Ponte, članica UN-ovog odbora za Siriju rekla je za švicarsku televiziju kako postoje snažne sumnje da su kemijsko oružje koristili sirijski pobunjenici, a ne vojnici Bašara al-Asada. Ipak, dodaje kako je potrebna daljnja istraga jer konkretni dokazi još nisu nađeni, prenosi agencija AINA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UN-ovo izvješće potvrdilo U kemijskom napadu u Siriji korišten je sarin, evo kako on djeluje na ljude Slika nije dostupna S njim se slaže i Moskva Kerry zaprijetio Asadu u slučaju kršenja dogovora o razoružanju

Glasnogovornik pobunjeničke vojske poriče korištenje nervnog plina, baš kao i predstavnici Assadovih snaga.

>> Kim Jong Un slao gas maske Basharu al-Assadu!

Pokaže li se točnom ova tvrdnja Carle del Ponte, moglo bi doći do zaokreta Zapada prema situaciji u Siriji, budući da, otkako se Assada optužilo za korištenje kemijskog oružja, SAD razmatra mogućnost intervencije.

'U svakom slučaju, mi nemamo mehanizme kojima bismo lansirali ovakvo oružje, trebali bismo posjedovati rakete koje će nositi kemijske bojeve glave, a mi nemamo te mogućnosti. Što je još bitnije, mi ne težimo kemijskom oružju jer je naša borba protiv režima zapravo borba za slobodnu demokratsku državu koja će biti priznata svim međunarodnim ugovorima, a kemijsko i biološko ratovanje su nešto što je zabranjeno u međunarodnoj zajednici', rekao je glasnogovornik sirijskih pobunjenika Louay Almokdad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene