Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubili ih nad jamom

VIDEO Brutalnost sirijskih aktivista: Snimili egzekuciju 14 muškaraca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šokantni video iz Sirije prikazuje uznemirujuće smirenog muškarca u trenutku kada puca na 14 muškaraca koji kleče pred jamom.

Šokantni video iz Sirije zgrozio je javnost. Skupina za koju Daily Mail piše da je previše ekstremna i za Al Kaidu pogubila je 14 muškaraca. U video koji je objavio CNN žrtve s crnim povezima na očima kleče pred jamom koja će uskoro postati njihov grob. Član navodno oporbene skupine, užasavajuće smiren, zapucao je prvom muškarcu u stražnji dio glave. Nakon toga uslijedilo je još pucnjeva iz pištolja. Na kraju, oko masovne grobnice bilo je 14 tijela.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina

Video je CNN-u uručen od strane sirijskih aktivista koji pokušavaju svijet upozoriti na zločine počinjene od strane skupine poznate pod imenom ISIS. Riječ je o moćnoj skupini koja se protivi režimu sirijskog predsjednika Bašara Al Assada, a u posljednje vrijeme u sukobu su s drugim oporbenim skupinama.

Strahote u Siriji: Djecu muče elektrošokovima, čupaju im nokte, siluju...

Njihove brutalne metode uključuju divljačke masovne egzekucije poput ove, a naišli su čak i na osude od strane Al Kaide. Članovi ISIS-a navodno su nesirijski ekstremistički muslimani koji su se sirijskom ratu priključili kako bi širili svoja islamistička uvjerenja.

Ranije ovog mjeseca pojavile su se informacije da skupina surađuje s Assadovim režimom. Opozicija tvrdi da ima brojne dokaze s ratišta koji dokazuju suradnju ekstremističke skupine i vladajućeg režima u borbi protiv oporbenih sirijskih vojnih snaga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene