Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se policijsko izvješće

Tragična zamjena sirovina: Raste broj žrtava eksplozije u slovenskoj kemijskoj tvornici

Eksplozija u slovenskoj tvornici - 4
Eksplozija u slovenskoj tvornici - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Broj poginulih u nesreći koja se u četvrtak dogodila u kemijskoj tvornici u slovenskom Kočevju povećao se na šest, nakon što je sinoć u ljubljanskom Kliničkom centru umro jedan od dvojice radnika koji su u eksploziji i požaru dobili teške opekline, potvrdio je direktor tvrtke Melamin Srečko Štefanič.

Očekuje se da će policija danas izaći s prvim rezultatima istrage o nesreći, no u poduzeću ocjenjuju da je do nje došlo ljudskom greškom.

Uzrok za tragični događaj najvjerojatnije je ljudska greška jednog od zaposlenih, do koje je došlo prilikom prepumpavanja sirovine u skladišni prostor, kazao je još jučer direktor tvrtke Melamin Srečko Štefanič, dodavši da je došlo do tragične zabune, odnosno zamjene dviju sirovina.

Pročitajte i ovo Eksplozija u slovenskoj tvornici - 2 Eksplozija u tvornici Mjesto zavijeno tugom: "Ružna vijest o petero preminulih potresla je mali slovenski gradić"

Pročitajte i ovo Ilustracija KVALITETA ZRAKA DHMZ prati situaciju u Sloveniji, oglasio se i MUP

U nesreći je poginula jedna osoba zaposlena u Melaminu, tvrtki koja proizvodi melaminske smole koje se koriste u kemijskoj, papirnoj, gumarskoj i građevinskoj industriji, te petoro djelatnika jedne tvrtke iz Ljubljane koji su u prostoru gdje je došlo do eksplozije trebali popraviti elektroinstalacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene