Hrvatski Operativni centar civilne zaštite primio je informaciju od slovenske Uprave za zaštitu i spašavanje da je jutros došlo do eksplozije u kemijskoj tvornici Melamin u Kočevju, koja je oko 30 kilometara udaljena od hrvatske granice. I DHMZ prati situaciju, poručili su za DNEVNIK.hr.


Ekološki laboratorij Slovenije proveo je mjerenje opasnih tvari te je utvrđeno da nema opasnosti od širenja štetnih tvari. Građanima u blizini tvornice, u radijusu 500 metara, preventivno je preporučeno da ne izlaze i zatvore prozore.

Vezani članci Eksplozija u slovenskoj kemijskoj tvornici Petero poginulih u tvornici u Sloveniji. Zna se i vjerojatan uzrok eksplozije Eksplozija u slovenskoj tvornici - 2 Mjesto zavijeno tugom: "Ružna vijest o petero preminulih potresla je mali slovenski gradić"

Melamin je kemijska tvornica koja radi sa smolama za papir, građevinarstvo, drvo, gumu i industriju lakova, impregnirajući ukrasni papir za industriju namještaja i impregnirajuće materijale za proizvodnju obuće.

Za građane Republike Hrvatske ne postoji opasnost od posljedica eksplozije koja se dogodila u Sloveniji, poručili su iz hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

U Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ) za DNEVNIK.hr poručili su da prate situaciju te bi ubrzo trebali izdati i kratko priopćenje, a prema podacima Sektora za kvalitetu zraka od 11 sati nema nikakvih promjena u kvaliteti zraka.

Eksplozija u slovenskoj kemijskoj tvornici FOTO/VIDEO Više od 20 ozlijeđenih u eksploziji u kemijskoj tvornici: "Nestali radnici su vjerojatno mrtvi"
Eksplozija u hotelu na Kubi - 2 Raste broj mrtvih nakon eksplozije u hotelu, među poginulima i jedno dijete: "Riječ je o nesreći"

Praćenje kvalitete zraka u Republici Hrvatskoj provodi se u okviru državne mreže za trajno praćenje kvalitete zraka i lokalnih mreža za praćenje kvalitete zraka u županijama i gradovima, koje uključuju i mjerne postaje posebne namjene, a stanje možete i sami pratiti >> OVDJE.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju