Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi podaci

Broj nezaposlenih mladih Talijana prešao milijun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj Talijana ispod 35 godina koji traže posao prešao je 2011. brojku od jednog milijuna.

Prošle je godine bez posla sveukupno bilo 1,128 milijuna mladih između 15 i 34 godine, tj. skoro 30 posto aktivne populacije u toj dobnoj skupini.

Prema ISTAT-u, najteže posao pronalaze mladi koji izlaze sa sveučilišta. Stanje je bolje kod mladih s diplomom strukovnih škola ili tehničkih instituta. Stopa nezaposlenosti za mlade od 15 do 34 godine iznosila je prošle godine točno 29,1 posto, što je za 1,3 posto više nego 2009.

>> Barroso: Izbori u Italiji ne smiju zaustaviti reforme

Nezaposlenost za tu dobnu skupinu najviša je u južnoj Italiji i iznosi 40,4 posto, što je daleko iznad europskog prosjeka od 21,3 posto. Jug Italije je i najsiromašniji i tamo šest od 10 žena ne radi niti traži zaposlenje. Nezaposleno je 48,5 posto ženske populacije juga Italije.

Statistički ured također upozorava da je razdoblje u kojima su ljudi bez zaposlenja sve dulje i dulje. Italija, osim toga, broji 16,7 milijuna penzionera od kojih 47,5 posto prima mjesečnu mirovinu manju od 1.000 eura. (Hina)

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Mladi "Štedi, uloži i život posloži" Jesu li mladi u Hrvatskoj financijski pismeni? O novcu treba učiti od najranije dobi

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene