Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nestašica radnika

Poznati avioprijevoznik otkazuje tisuće letova: Kupci karata suočeni s kaosom

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Britanski zrakoplovni prijevoznik British Airways izvijestio je da će ukinuti još 10.300 letova na bliže destinacije koji su bili uvršteni u raspored letenja između kolovoza i kraja listopada.

Time će se broj otkazanih letova u razdoblju od travnja do listopada približiti 30 tisuća, piše BBC. U priopćenju objavljenom u srijedu BA je izvijestio da će otkazati letove u londonskim zračnim lukama Heathrow, Gatwick i City.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedan član posade pozitivan Cijela posada aviona u karanteni zbog majmunskih boginja: "Svima je rečeno da ne govore o tome" Slika nije dostupna Nakon uzlijetanja u Manchesteru Sekunde do katastrofe: Avion sa 186 putnika brzinom od 515 km/h prošao na metar od drona - "Bio je plave boje, težine najmanje 10 kg"

Sektor zračnog prijevoza muku muči s nestašicom radnika u razdoblju snažnog oporavka potražnje za zračnim putovanjima nakon pandemije koronavirusa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedan član posade pozitivan Cijela posada aviona u karanteni zbog majmunskih boginja: "Svima je rečeno da ne govore o tome"

Pročitajte i ovo Ilustracija Blizak susret VIDEO Drama na nebu: Borbeni avioni presretali putnički zrakoplov

"Cijeli zrakoplovni sektor i dalje se suočava sa značajnim izazovima i mi smo potpuno usredotočeni na jačanje otpornosti našeg poslovanja kako bismo korisnicima pružili sigurnost koju zaslužuju", priopćili su iz British Airwaysa.

Dodali su da kontaktiraju kupce kojima će ponuditi povrat novca ili novu rezervaciju leta, uz mogućnost izbora drugog prijevoznika.

Prodavali letove koje nisu mogli realizirati

Urednik Which? Travela Rory Boland ocijenio je za BBC da je najnovija objava BA-a "presudni pokazatelji" neuspjeha u upravljanju ljetnim rasporedom letenja.

"BA je nastavio promovirati i prodavati letove koje nije mogao realizirati unatoč tome što su se tisuće kupaca proteklih tjedana suočile s kaosom otkazivanja", rekao je Boland.

Objava British Airwaysa signalizira da je niz aviokompanija, uključujući i EasyJet, prisiljeno 'prizemljiti' ambicije za, kako su se nadali, sjajno ljeto, primjećuje BBC.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene