Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blizak susret

VIDEO Drama na nebu: Borbeni avioni presretali putnički zrakoplov

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Borbeni avioni španjolskog ratnog zrakoplovstva F/A-18 jučer su presreli putnički avion EasyJeta koji je letio za Mahon, gradić u španjolskim Balearima.

Borbeni zrakoplovi španjolskog ratnog zrakoplovstva jučer su presreli putnički avion koji je letio iz Engleske prema Mahonu, španjolskom turističkom gradu u Balearima. 

Pročitajte i ovo Rafalei u Hrvatskoj povijesni prelet VIDEO Snimka iz kokpita: Pogledajte kako su piloti iz Rafalea pozdravili hrvatske građane! Poljski F-16 Napeta situacija Poljska i saveznici digli borbene zrakoplove: "U tijeku je intenzivna aktivnost ruskog zrakoplovstva"

Na snimci koju je objavio Flight Emergency vidi se blizak susret jednog od borbenih aviona s putničkim Airbusom

 

Pročitajte i ovo Zrakoplov J-16 Incident na nebu Dramatičan susret s kineskim borbenim zrakoplovom, vlada izrazila zabrinutost: "Opasni manevar je predstavljao sigurnosnu prijetnju"

Pročitajte i ovo Zračna luka - 3 KAŠNJENJA I OTKAZIVANJA Hoće li se problemi u europskim zračnim lukama odraziti i na našu turističku sezonu? "Manjak je osoblja..."

Kako javlja Daily Mail, do presretanja je došlo nakon što je 18-godišnji Britanac navodno prijetio bombom u avionu.

Tinejdžer je uhićen nakon slijetanja, a specijalna policija uz pomoć psa tragača obavila je sigurnosnu provjeru. Po slijetanju je zrakoplov udaljen s glavnog terminala.

Turist, za kojeg se vjeruje da je bio dio grupe prijatelja koji su se u zrakoplov ukrcali u londonskoj zračnoj luci Gatswick, sada se suočava s potencijalnom kaznom vrijednom tisuće funti.

Kako se odvija proces presretanja?

Sva presretanja lovaca odvijaju se u parovima, pri čemu oba mlažnjaka prilaze civilnom zrakoplovu straga. Jedan mlažnjak ostaje na repu, dok drugi staje uz bok civilnog zrakoplova, nakon čega se uspostavlja komunikacija među pilotima.

To može biti putem radija ili, u slučaju da on ne radi, signaliziranjem kroz prozor. Zatim se manevrom vrhom krila pilotu civilnog zrakoplova signalizira da je presretnut i da treba slijediti lovce na tlo.

To obično pretpostavlja slijetanje na najbliži dostupan aerodrom, koji se može razlikovati od planirane luke dolaska, ovisno o tome gdje se na ruti dogodilo presretanje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene