Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio sastanak G7

Britanska premijerka Theresa May podržala odluku da se nastavi sa sankcijama Rusiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska premijerka Theresa May pozdravila je u subotu kasno navečer zajedničku izjavu država članica G7 koje su, ističe May, prepoznale potrebu da se nastavi sa sankcijama Rusiji iako je američki predsjednik Donald Trump prethodno predložio da se toj zemlji dopusti povratak u skupinu najrazvijenijih država svijeta.

Čelnici EU-a na summitu G7 u Kanadi suglasili su se kako još nisu ispunjeni uvjeti za ponovno primanje Rusije u skupinu najrazvijenijih iz koje je izbačena 2014. nakon ukrajinske krize i pripojenja poluotoka Krima.

Pročitajte i ovo SAD šalje vojnu pomoć Ukrajini Rat u Europi SAD najavio novu vojnu pomoć Ukrajini: Stiže oružje vrijedno šest milijardi dolara 38. obljetnica nuklearne katastrofe u Černobilu Prošlo je 38 godina Obljetnica velike katastrofe: Može li se Černobil dogoditi opet?

May je također ponovila potrebu da se izbjegnu "uzvraćanja istom mjerom" u trgovinskom sporu između EU i SAD-a. Međutim, dodala je i kako je Britanija duboko razočarana neopravdanom odlukom SAD-a da uvede carine na uvoz čelika i aluminija iz EU.

U Quebecu je u subotu završio dvodnevni sastanak na vrhu sedam najrazvijenijih zemalja svijeta čiji su se čelnici u zajedničkoj izjavi zauzeli za slobodnu i pošteniju trgovinu te borbu protiv protekcionizma. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene