Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sapunica s Brexitom

Ne slaže se s bratovom politikom: Jo Johnson podnio ostavku na mjesto državnog tajnika

Jo Johnson, Boris Johnson (Foto: AFP)
Jo Johnson, Boris Johnson (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Boris Johnson (Foto: AFP) Boris Johnson (Foto: AFP) Foto: Afp Jo Johnson, Boris Johnson (Foto: AFP) Jo Johnson, Boris Johnson (Foto: AFP) Foto: Afp Boris Johnson (Foto: AFP) Boris Johnson (Foto: AFP) Foto: Afp Boris Johnson (Foto: AFP) Boris Johnson (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Jo Johnson (Foto: Ben STANSALL / AFP) Galerija 1/5 >>
Jo Johnson, mlađi brat britanskog premijera Borisa Johnsona, podnio je u četvrtak ostavku kao državni tajnik u odjelima za poslovanje i obrazovanje, a također će predati i zastupnički mandat, navodeći kao objašnjenje sukob između odanosti obitelji i nacionalnim interesima.

Njegova iznenadna ostavka uslijedila je nekoliko dana nakon što je premijer izbacio 21 zastupnika iz redova konzervativaca jer u parlamentu nisu podržali njegovu strategiju o Brexitu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon velike pobjede na izborima Johnson odbacuje zahtjev škotske premijerke za drugim referendumom o neovisnosti, Sturgeon mu ekspresno odgovorila Slika nije dostupna Nakon trijumfa Torijevaca Ivana Petrović iz Londona: "Johnsonova senzacija bi se tako vrlo lako mogla pretvoriti i u Pirovu pobjedu"

Jo Johnson, 47, svojevremeno je podržavao drugi referendum o izlasku Britanije iz EU-a, ali je prihvatio ponuđeni posao u vladi nakon što mu je brat postao premijer.

"Bila mi je čast devet godina služiti kao državni tajnik u mandatima troje premijera. Posljednjih sam tjedana bio rastrgan između odanosti obitelji i nacionalnih interesa - vrijeme je da drugi preuzmu moje uloge kao zastupnika i ministra", napisao je Jo Johnson na Twitteru.

Jo Johnson je nekadašnji novinar Financial Times, a cijela obitelj Johnson ima različita stajališta o Brexitu. Sestra Rachel mu se oštro protivi, a otac Stanley je bivši dužnosnik Europske komisije i uvjereni eurofil. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene