Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Održali pressicu

Bošnjački i srpski član Predsjedništva BiH su za nemiješanje u rad pravosuđa glede uhićenika iz Orašja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bošnjački i srpski član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić pozvali su u četvrtak na nemiješanje u rad pravosuđa BiH komentirajući snažne negativne reakcije iz Hrvatske na uhićenje desetorice bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane osumnjičenih da su počinili ratne zločine nad Srbima.

"Način na koji su reagiranja uslijedila više djeluju kao pritisak na pravosuđe. Ja mogu razumjeti zainteresiranost, i to podržavam, za stanje građana koji su državljani i Hrvatske, ali ulazak u suštinu je nešto što po mom mišljenju prelazi granice prihvatljivog", rekao je Ivanić na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MATUZOVIĆ I DEVETORICA ZLOČINI U ORAŠJU Sud BiH potvrdio optužnicu protiv desetorice pripadnika HVO-a Slika nije dostupna U kućnom pritovru PUŠTENI HRVATI IZ ORAŠJA "Dva brata žive pod istim krovom, a ne smiju razgovarati"

Drži da se ne radi o posebnom slučaju "koji bi zahtijevao toliku pozornost".

"Ako bilo tko ima razlog da posebno iznosi primjedbe, onda je to srpska strana", rekao je Ivanić.

Izetbegović je istaknuo je da treba pustiti sud i državno odvjetništvo da rade svoj posao bez miješanja u njihov rad. On je rekao da državno pravosuđe treba voditi računa da ne "stvara nepotrebne turbulencije ako su se ljudi već ranije odazivali pozivu".

Hrvatski član BiH Predsjedništva Dragan Čović u četvrtak je istaknuo kako desetoricu Hrvata iz Orašja treba pustiti na slobodu izražavajući nezadovoljstvo što su uhićeni u vrijeme katoličkog blagdana Svih svetih i neposredno nakon posjete hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Odvjetnici optuženih Hrvata iz Orašja najavili su da će u petak podnijeti zahtjev na puštanje iz pritvora držeći nevjerodostojnim objašnjenja pravosuđa da bi mogli pobjeći, utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze.

General Đuro Matuzović je zajedno s još devet pripadnika HVO-a uhićen u ponedjeljak zbog navodnih zločina protiv srpskih civila na području Orašja na početku rata 1992. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene