Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''OSTAVITE LJUDE NA MIRU''

Lukašenko izjavama otvorio prostor za dodatnu brigu: "Ne znaju na što su sve spremne naše specijalne snage..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko u nedjelju je rekao kako u Ukrajini nema nijednog njihovog vojnika, niti oružja te upozorio da im se to prestane pripisvati. "Prisiljava li me se da se upustim u specijalnu operaciju spašavanja naših ljudi? Ne znaju na što su sve spremne naše specijalne snage", poručio je.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko u nedjelju je nakon glasanja na referendumu izjavio kako u Ukrajini nema nijednog bjeloruskog vojnika, niti jednog bjeloruskog metka.

"On (Zelenski) krivi nas što se tamo borimo, no kao što sam to već rekao Macronu - nijednog vojnika, nijednog borbenog vozila, nijednog bacača granata, ni mitraljeza nema bjeloruske proizvodnje. Rusiji to ne treba, imaju dovoljno", rekao je Lukašenko te upozio da im se takve stvari ne pripisuju, a objavila Belta.

Bjeloruski predsjednik kazao je i da su Rusi i njegovi sunarodnjaci koji žive u Ukrajini izloženi napadima i pljačkanju.

"Prisiljava li me se da se upustim u specijalnu operaciju spašavanja naših ljudi? Ne znaju na što su sve spremne naše specijalne snage. Ludi ljudi. Ostavite ih na miru", poručio je Lukašenko te dodao kako Bjelorusi tamo imaju obitelji kojima su došli u posjetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvao na jaču podršku Ukrajinski ministar podiže moral: "72 sata otpora! Svijet nije vjerovao, svijet je sumnjao"
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kolona 40-ak kilometara VIDEO Reporter Ivan Čorkalo na granici Ukrajine i Poljske svjedočio noćnoj mori svakog roditelja: "Muškarci to tako masovno rade"

"Počeli su nas tući i zastrašivati, prijete terorističkim aktima, obučavali su razbojnike, udružili ih u grupu kao barbare i huškaju ih protiv Bjelorusije", kazao je Lukašenko.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene