Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevezen u bolnicu

Uznemirujuće snimke sa suđenja u Bjelorusiji: Aktivist se ubo u vrat

Bjeloruski aktivist Stepan Latipov ubo se u vrat tijekom suđenja.

Na snimci iz sudnice vidljivo je da Stepan Latipov krvari iz vrata nakon što se ubo zasad nepoznatim predmetom. Ubrzo je prevezen u bolnicu i nakon operacije je navodno u relativno dobrom stanju, izvijestio je BBC.

Na sudu je bio jer je optužen za organiziranje društvenih mreža oporbe i opiranja uhićenju. On tvrdi da je u potpunosti nevin.

Latipov se u vrat ubo nakon što je na sudu svjedočio njegov otac. Prije toga je ocu rekao da su mu bjeloruske vlasti prijetile da će ga pretući ako ne prizna krivnju, objavila je bjeloruska aktivistička grupa Viasna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BORRELL ZATRAŽIO PUŠTANJE NA SLOBODU Nastavlja se kaos u Rusiji, uhićen oporbeni političar: ''Ovaj slučaj nije izolirani incident''

Pročitajte i ovo Oliver Ojdanić zločin šokirao hratsku Kod jedne od osumnjičenih za brutalno ubojstvo profesora pronađeni pištolj i 293 metka. Psihijatar: "Ovo je nezapamćeno"

Svetlana Tihanovskaja, čelnica bjeloruske oporbe, ustvrdila je da si je "Latipov prerezao grkljan u sudnici te da mu je prijećeno progonom obitelji ako ne prizna krivnju".

Dodala je da je "ovo rezultat državnog terora, represije i mučenja u Bjelorusiji. Moramo to odmah zaustaviti!"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene